Els Reis d’Orient ja han rebut més de 800 cartes telemàtiques des de Lleida

Valora aquest element
(0 vots)

Totes les cartes rebudes participen en un concurs que premia les missives més simpàtiques i emotives. Enguany també es pot escriure a Ses Majestats per demanar-los-hi els regals a través de WhatsApp

Els Reis Mags d’Orient ja han rebut més de 800 cartes telemàtiques enviades pels nens i les nenes lleidatans des del servei de tramesa de Cartes Telemàtiques, via Internet, que ofereix la Paeria a través del seu web. Aquest any, les cartes telemàtiques als Reis Mags també es poden escriure per mitjà de l’aplicació WhatsApp per a smartphone. El número habilitat per fer-ho és el 609 3020 30. Per utilitzar aquest servei sols cal agendar aquest número al WhatsApp de cada mòbil i enviar els desitjos i comentaris a ses Majestats per mitjà d'un missatge.

Per a facilitar l'accés a aquesta tecnologia, l’Ajuntament de Lleida ha disposat un QR al mateix web de les cartes telemàtiques, mitjançant el qual s'afegeix automàticament el número de ses Majestats en l'agenda del nostre smartphone, facilitant la tramesa del missatge.

La majoria de les cartes telemàtiques rebudes fins ara són de nens i nenes de Lleida i pobles del voltant, però n’hi ha d’altres indrets com Barcelona i, fins i tot, de fora de Catalunya. Cal assenyalar la implicació d’una dotzena de centres educatius en les seves activitats.

El perfil de nens i nenes que escriuen les cartes via Internet és ampli, però és important destacar que cada any hi ha una participació més elevada d’infants de fills d’immigrants, per la qual cosa és evident que aquesta iniciativa és una bona eina d’integració en els nostres costums i llengua, ja que moltes estan redactades amb un català més que correcte. Això, però no impedeix que moltes recordin els països d’origen dels seus pares, els costums propis i fins i tot els problemes d’aquells indrets.

Totes les cartes rebudes participen en un concurs que premia les missives més simpàtiques i emotives.

En aquest sentit, podem assenyalar que hi ha algun nen que es disculpa per ser fidel al Pare Noel. Moltes de les cartes, a més a més de demanar joguines, estan plenes de desitjos de pau, amor, menjar per a tothom, ajut als refugiats i condemnes contra la guerra i els actes terroristes.

Entre els regals més sol·licitats, els tradicionals continuen estant presents, però els electrònics són els més demandats. Algú comença la carta dient que no necessita res, però l’acaba encomanant un iPad. N’hi ha qui pensa també amb la resta de membres de la família –“una motoserra, pel tiet…” o “que la besàvia aguanti fins als 100 anys-, i qui té inquietuds socials, demanant “seny per als polítics”, o millores urbanes, un “Tibidabo a la Seu Vella, un PortAventura en algun descampat de la ciutat i un Aquarium al riu Segre”.

L’Ajuntament de Lleida ofereix el servei de les Cartes Telemàtiques als Reis d’Orient des de l’any 1989.

Les cartes enviades a Ses Majestats mitjançant aquest servei municipal opten a guanyar una de les 3 llibretes d’estalvi d’Ibercaja, patrocinadora d’aquest esdeveniment, amb 200 euros cadascuna, o un dels 10 vals de material informàtic valorat en 60 euros, patrocinat per l’empresa SEMIC ubicada al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida.

Per un altre costat, el Gran Camarlenc ha visitat aquest matí l’estand de les carrosses dels Reis Mags al Cucalòcum, on ha aprofitat per recollir les cartes en mà d’aquells nens que han volgut lliurar-les al patge reial perquè les fes arribar a Ses Majestats. Tot seguit, el Camarlenç ha continuat la seva ruta pels locals veïnals dels barris de la ciutat.

Contacta
C. Salmerón, 1, 1a planta 25004 Lleida Plànol d'ubicació Telèfon: 973 700 417 telecentres@paeria.cat