Lliurament dels Premis de les Cartes Telemàtiques als Reis Mags al Saló de Sessions

Valora aquest element
(0 vots)

L’alcalde ha presidit l’acte en què s’han lliurat els premis als guanyadors, els accèssits i els diplomes als centres educatius que hi han participat

El Saló de Sessions de la Paeria ha acollit aquesta tarda el lliurament de Premis del concurs de les Cartes Telemàtiques als Reis Mags, que des de l’any 1989 organitzat l’Ajuntament de Lleida. El paer en cap, Àngel Ros, acompanyat de diversos regidors, ha presidit l’acte en què s’han lliurat els premis als 3 guanyadors, els 10 accèssits i els diplomes als centres educatius. Ros ha destacat que el concurs manté una tradició alhora que fomenta la redacció perquè els nens i les nenes s’expressin i comuniquin. A més, ha remarcat que contribueix al procés d’integració dels alumnes.

Els premis que s’han repartit són tres llibretes d’estalvis amb 200 euros als guanyadors: Chaimaa Daki, Derek J. Blanco i Pau Porta; 10 vals de material informàtic valorat en 60 euros als accèssits: Ainhoa Lapera, classe de 4t de l’Escola de Pinyana, Elena García, Inés Berjadí, Jan Arqué, Jose Martínez, Khadi Sall, Maria Baró, Nana Bagayoko i Naomí Weeko García. Tres d’aquests alumnes han llegit les seves cartes als assistents a l’acte. Els centres participants han rebut un diploma:

-Escola Creu del Batlle
-Escola d'alfès
-Escola El Segrià
-Escola Els Planells (Artesa De Segre)
-Escola Els Til·Lers (Artesa de Lleida)
-Escola Enric Farreny
-Escola Frederic Godàs
-Escola Pinyana
-Escola Pràctiques 1
-Escola Riu Segre
-Escola Santa Creu (Anglesola)
-Escola Santa Maria de Gardeny
-Col·legi Sagrada Família
-Col·legi Sant Jaume
-Ins. Castell de Templers
-Centre de dia de Magraners
El cap de zona d’Ibercaja, Ròmul Llaveria, i el conseller delegat de SEMIC, Àlavro Perera, han participat en el lliurament, al qual han assistit el vicepresident del Col·legi de Periodistes a Lleida i diversos regidors de la Paeria, així com professors i familiars dels nens i les nenes participants.
Ibercaja i Semic i SVT són patrocinadors del concurs. El jurat està format per membres de la Demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya, que col·labora amb la iniciativa. El jurat valora la solidaritat, la simpatia, l’enginy i el bon humor.
En aquesta edició s’han rebut 1.000 cartes de 18 centres educatius de la ciutat i unes 60 més s’han rebut per Whatsapp. El concurs de cartes telemàtiques de la Paeria és la major iniciativa a nivell de l’Estat en un projecte participatiu d’aquest tipus i la més antiga (des del any 1989). Les cartes telemàtiques són una manera d’introduir els infants en l’ús de les TIC on la tecnologia es posa al servei de les tradició.
Les cartes telemàtiques van néixer l’any 1989, sent una iniciativa capdavantera a tot l’estat Espanyol. Des d’aleshores, el servei s’ha fet a través d’Ibertex, d’Internet, per SMS, amb tecnologia Smarthphone i aquest Nadal s’ha incorporat WhatsApp.
Lliurament dels Premis de les Cartes Telemàtiques als Reis Mags al Saló de Sessions Foto de Hermínia Sirvent
Contacta
C. Salmerón, 1, 1a planta 25004 Lleida Plànol d'ubicació Telèfon: 973 700 417 telecentres@paeria.cat