telecentres

Uns 25 infants i joves aprenen programació de robots i coneixements robòtics bàsics al Casal Gimcana Robòtica

Uns 25 infants i joves, d’entre 6 i 16 anys, participen aquests dies en el casal Gimcana Robòtica, que organitza l’empresa Engijoc amb la col·laboració del Parc Científic i Tecnològic de Lleida, una activitat consisteix en la construcció i programació de robots capaços de superar les proves d’una gimcana.

L’alcalde ha presidit l’acte en què s’han lliurat els premis als guanyadors, els accèssits i els diplomes als centres educatius que hi han participat

El Saló de Sessions de la Paeria ha acollit aquesta tarda el lliurament de Premis del concurs de les Cartes Telemàtiques als Reis Mags, que des de l’any 1989 organitzat l’Ajuntament de Lleida. El paer en cap, Àngel Ros, acompanyat de diversos regidors, ha presidit l’acte en què s’han lliurat els premis als 3 guanyadors, els 10 accèssits i els diplomes als centres educatius. Ros ha destacat que el concurs manté una tradició alhora que fomenta la redacció perquè els nens i les nenes s’expressin i comuniquin. A més, ha remarcat que contribueix al procés d’integració dels alumnes.

Totes les cartes rebudes participen en un concurs que premia les missives més simpàtiques i emotives. Enguany també es pot escriure a Ses Majestats per demanar-los-hi els regals a través de WhatsApp

Els Reis Mags d’Orient ja han rebut més de 800 cartes telemàtiques enviades pels nens i les nenes lleidatans des del servei de tramesa de Cartes Telemàtiques, via Internet, que ofereix la Paeria a través del seu web. Aquest any, les cartes telemàtiques als Reis Mags també es poden escriure per mitjà de l’aplicació WhatsApp per a smartphone. El número habilitat per fer-ho és el 609 3020 30. Per utilitzar aquest servei sols cal agendar aquest número al WhatsApp de cada mòbil i enviar els desitjos i comentaris a ses Majestats per mitjà d'un missatge.

El Concurs de Cartes Telemàtiques col·labora un any més amb el Club Banyetes per fomentar l’ús de les TIC i les vocacions científiques entre nens i les nenes de Lleida

Els infants de la ciutat ja poden escriure les seves cartes telemàtiques a Ses Majestats els Reis d’Orient. L’Ajuntament de Lleida ha organitzat una nova edició del concurs de cartes telemàtiques, al qual poden accedir els ciutadans i les ciutadanes, de totes les edats, des de l’ordinador de casa, el de l’escola, els ordinadors que trobaran al Cucalocum o el de qualsevol dels Telecentres de la ciutat. A més, poden enviar els seus desitjos de Nadal a través de qualsevol smartphone o tablet.

La Paeria posa en marxa una polsera amb codi QR que amplia el servei de teleassistència municipal a qualsevol indret amb cobertura de mòbil

El nou servei, totalment gratuït, ja està disponible per a tots els usuaris de teleassistència. En aquests moments més 4.450 persones ja utilitzen la teleassistència municipal, que és universal i gratuïta per a totes les persones majors de 65 anys

Mar Estopà, Mariona Moncasi i l’alumnat de 3r de l’Escola Pinyana són els guanyadors del concurs de Cartes Telemàtiques als Reis d’Orient 2015 que rebran com a premi una llibreta d’Ibercaja amb 200 euros cadascú. Ell jurat, a més ha concedit 10 accèssits, dotats cadascú amb un val de 60 euros en material informàtic de Semic, a:

Bruna Pujol Freixenet (2 anys)

Classe 4t Escola Camps Elisis

Albert Torres Gonzalez

Delegats i delegades de l’Escola Països Catalans

Alumnat 4t  Col. El Carme

Noa Redondo Muñoz

Ariadna Pujol Solé

Chaimaa Daki

Madiou Ascofare

Asmae Jemily Essoundoussi

dimecres, 3 de desembre de 2014

Concurs de Cartes Telemàtiques als Reis Mags

Ja pots participar al Concurs de Cartes Telemàtiques als Reis Mags! Només has d'escriure una carta utilitzant el Servei de Cartes Telemàtiques als Reis Mags.

L'Ajuntament de Lleida, per mitjà del departament d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida, ofereix des de 1989 el servei gratuït de cartes telemàtiques als Reis Mags. Així, tots els infants poden escriure la seva carta a Melcior, Gaspar i Baltasar per mitjà d'un ordinador i l'Ajuntament, amb la col·laboració d'Ibercaja i de Semic, s'encarrega de fer-les arribar a la seva destinació.

dimecres, 18 de juny de 2014

Horari d'estiu per les Atencions TIC

Ja comença l'estiu, i els Telecentres tancarem les Atencions TIC.

Consulteu els horaris al següent enllaç:

 

Horaris d'Atenció TIC

dimarts, 25 de març de 2014

Connectivitat WiFi Municipal

Com a conseqüència de les consultes que rebem sovint sobre si l’Ajuntament de Lleida facilita connexió WiFi gratuïta a les ciutadanes i ciutadans de la nostra ciutat, us informem que això no és possible.

La legislació i normativa espanyoles són molt clares respecte al fet que les administracions públiques donin accés gratuït als ciutadans a través de xarxes WIFI.

Atenent a això, l’antiga “ Comisión del Mercado de las Telecomunicaciones”, actualment la “Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia”, ha imposat nombroses i significatives sancions a diferents ajuntaments.

Per a més informació: http://www.cmt.es/c/document_library/get_file?uuid=f26dcedb-3cfc-429e-8629-303fc2c6de81&groupId=10138

No obstant això, l’Ajuntament de Lleida ha engegat diferents línies d’actuació, que es poden concretar en :

 

Logo de Xarxa Municipal de Telecentres de l'Ajuntament de Lleida

Servei d’Internet lliure i gratuït a les sales d’ordinadors de la Xarxa de Telecentres:


- Telecentres

- Llars de Jubilats

- Centre de Recursos Juvenils Palma

- Mediateca

- Punts Òmnia

 

Web de Telecentres:

http://telecentres.paeria.es

 

 

Logo de la Comunitat FON de Lleida

 

Estimular l’aparició de xarxes ciutadanes col·laboratives en l’ús de WiFi.

 

Com ara, a través de la xarxa FON, que permet aquest ús col·laboratiu; permet, també, l’accés d’altres usuaris a la xarxa, mercès a un operador que reuneix tots el requisits i garanties legals.

 

L’Ajuntament de Lleida n’és un usuari molt especial atès que, a banda de la tasca de difusió, aporta com a usuari nombrosos punts de connexió.

 

Per a més informació sobre què és la comunitat FON:

https://corp.fon.com/es

 

 

Bars i Restaurants 2.0

 

Impulsar que els bars, restaurants, hotels, centres comercials, etc., subministrin serveis de connectivitat WiFi als seus usuaris i clients.

 

En aquests casos es dóna assessorament i difusió, com es pot comprovar pel que fa als establiments de restauració a:

http://www.paeria.es/barsirestaurantssmart/


Prenent com a base els resultats propis i d’altres ciutats, considerem que aquest és un model d’èxit i de futur ja que, a més dels serveis de connectivitat per als ciutadans i visitants, s’augmenta el nivell de competitivitat i de presència en la xarxa dels comerços i establiments implicats.

 

La presentaran el dia 31 i entrara en servei inmediatament.

L’Ajuntament de Lleida i l’empresa concessionària Eyssa presentaran el proper 31 de març una nova aplicació per a mòbil que permetrà pagar de manera més còmoda i fàcil l’estacionament de vehicles als parquímetres de la ciutat. Entre els avantatges d’aquest nou sistema hi ha el fet que permetrà que es pagui estrictament pel temps estacionat: si es marxa abans del còmput horari del tiquet que s’ha pagat, es podrà recuperar el temps que no s’hagi utilitzat.

L’Ajuntament de Lleida fa mesos que ha encarregat a la concessionària aquest nou servei, amb l’objectiu de facilitar l’ús dels parquímetres i optimitzar-lo al màxim per als ciutadans i ciutadanes. Tots els detalls d’aquesta nova aplicació i el seu funcionament es donaran a conéixer el dia 31.

<< Inicia < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 Següent > Final >>
Pàgina 1 de 7
Contacta
C. Salmerón, 1, 1a planta 25004 Lleida Plànol d'ubicació Telèfon: 973 700 417 telecentres@paeria.cat