Signatura de l'acord

Valora aquest element
(0 vots)

31 d'octubre del 2007

Signatura de l'acord entre:

  • Accés -Institut Municipal d'Informàtica de l'Ajuntament de Lleida
  • ÒMNIUM CULTURAL

Signen l'acord:

  • Sra. Montse Mínguez Garcia, 3a Tinent d’Alcalde de l'Ajuntament de Lleida, Regidora Delegada de Noves tecnologies i Parc Tecnològic, Regidora Delegada d'Economia Hisenda, Regidora Delegada de Turisme i Presidenta d'ACCÉS-Institut Municipal d'Informàtica.
  • Sr. Josep Maria Forné, president de ÒMNIUM CULTURAL a Lleida-Ponent.

L'objectiu d'aquest acord és el promoure el coneixement i ús del programari en català.

L'objectiu final desitjable seria que tots nosaltres utilitzéssim en els nostre ordinadors programari i sistemes operatius en català.

Actualment es disposa d'un ampli ventall de programari en llengua catalana que abasta quasi tots el camps des del propi sistema operatiu (Windows o les distintes distribucions de Linux) fins a "suits" ofimàtiques (Windows Office i Open Office, entre altres), programes de tractament d'imatge, etc.

L'ús d'aquest programari és important per a normalitzar l'ús del català en les noves tecnologies tan en la llar com en les empreses el treball o l'oci.

A més aquest programari no representa un cost addicional doncs les llicencies tenen el mateix cost que els seus equivalents en anglès o castellà. Així mateix el ventall de programes en català disponibles en programari lliure i gratuït és immens cobrint totes les necessitats d'un usuari mig, tant en l'ús domèstic com en el professional.

Així mateix l'ús de programari en català pot constituir una important eina per a la normalització de la nostra llengua entre els nouvinguts.

Aquest acord es materialitzarà bàsicament a través de la Xarxa de Telecentes de l'Ajuntament els quals ja incorporen en bona part programari en català.

Aquests punts de difusió tecnològica també faran difusió i promoció del programari en català formant i informant als usuaris respecte a la seva disponibilitat i instal·lació.

Així mateix, dins d'aquest acord, es contempla la cessió de les instal·lacions dels Telecentres a Òmnium Cultural per a que pugui dur a terme en les mateixes tasques de difusió i formació relacionades amb el programari en català.

Així mateix, tant les webs de Paeria com la d’Òmniun Cultural inclouran informació i enllaços referents al programari en català i de les distintes activitats que s’organitzin fruit d’aquest acord.

La Xarxa de Telecentres de l’Ajuntament de Lleida compta actualment amb 15 punts repartits per tota la ciutat, estant pendents d’una propera obertura 3 telecentres més (Llívia, Cappont i Ciutat Jardí).

Cada Telecentre disposa d’ordinadors amb connexió de banda ampla, impressora i escàner i accés Wifi a traves de la Xarxa Ciutadana FON. Un equip de monitors i monitores organitza activitats periòdiques per ensenyar a utilitzar les noves tecnologies, tant a nivell bàsic com avançat.

Contacta
C. Salmerón, 1, 1a planta 25004 Lleida Plànol d'ubicació Telèfon: 973 700 417 telecentres@paeria.cat